Skriv ut den här sidan

Leveranssätt och tider

Beroende på vilket hjälpmedel du har kan du få det på olika sätt. Du och din förskrivare kommer överens om hur hjälpmedlet ska levereras och förskrivaren registrerar det i beställningen.

Det kan hända att du får delleverans av de hjälpmedel du beställt, om så kommer resten av dina beställda produkter att levereras så snart som möjligt.

Näring, inkontinens, förband och sårvård

Dessa produkter kan levereras hem till dig, då det ofta är stora skrymmande paket. De kan levereras innanför din dörr eller innanför eventuell port. Vi kan också erbjuda leverans till utlämningsställe om telefonavisering angivits i förskrivningen, vid uttag genom e-tjänsterna på 1177.se eller per telefon till FHH:s kundtjänst. När vår distributör Schenker tar kontakt med dig per telefon inför leveransen, kan du efterfråga leverans till utlämningsställe.

Se alltid till att dina kontaktuppgifter och eventuell portkod är rätt - så vi kan komma i kontakt med dig inför leverans! 

Diabetes och kompression

Diabetesartiklar skickas alltid direkt till närmaste utlämningsställe, för att säkerställa att artiklarna förvaras i en rätt miljö. 

Kompressionsartiklar skickas i brev och är förpackningen för stor för ditt postfack/brevlåda kommer vår distributör att lämna en avi och du får hämta ditt paket på närmaste utlämningsställe.

Tänk på att du behöver legitimation för att hämta ut ditt paket från ett postombud.

Leveranstid

Har du hjälpmedel som ska levereras och bäras in innanför din dörr eller din port kommer leverans att ske på en vardag klockan 8-16.30. Har du angivit att du önskar telefonavisering, kommer vår distributör att ringa dig före leverans för att komma överens om en leveransdag.

Post och paket levereras på vardagar från vår distributör till PostNords utlämningsställe. Se information från ditt utlämningsställe för aktuella öppettider för uthämtning av post och paket.