Skriv ut den här sidan

Förskrivning kompressionsprodukter

Beställning måttsytt kompressionsmaterial

Vid beställning av måttsytt kompressionsmaterial, så välj den kroppsdel det berör i Beställningsportalen samt det antal som du vill förskriva. Observera att det har tillkommit nya områden för justerbar kompression, vilka i vissa fall kan ersätta måttsydda produkter. Genomför beställningen. Skriv upp referensnr som du får vid kvittot, det behöver respektive kompressionsfirma vid din beställning hos dem.

Gå sedan in på kompressionsfirmans hemsida och gör din beställning i deras webshop eller via blankett. Viktigt att du lämnar referensnummer och kontaktuppgifter till dig som förskrivare vid eventulla frågor. Tänk på att antalet stämmer överens med det antal du beställde i Beställningsportalen.

Firman kommer nu kontakta FHH och få ordern godkänd. Därefter kan beställningen skickas för tillverkning och levereras till den adress du angett.

Beställning till Rama Medical vid byte av färg 

Då förskrivare har gjort en beställning av standardprodukt hos Rama men patienten ska ha annan färg, så behöver Rama få veta ett inköpsordernr från oss på FHH för att kunna leverera rätt produkt. Det räcker inte med referensnr.

Efter att beställningen är gjord i Beställningsportalen så ska du som förskrivare ringa efter 30 min till FHH tel 08-123 366 75 för att få inköpsordernummer. Det så kallade IN-numret bifogas sedan till meddelandet till produktleverantören Rama Medical.

Beställning av standard kompressionbyxa med högre midja: Byxa genitalområde

Välj standardstorlek. I trädet för funktionsraderna hittas cykelbyxan under rubriken Byxa kort och den vadlånga samt den ankellånga hittas under rubriken Byxa lång. Man kan beställa högre midja på både cykelbyxa, vadlång och ankellång kompressionsbyxa.

Efter att du valt byxa gå in under rubriken Byxa lång och gå längst ned i förskrivningsunderlaget Tillägg Hög midja.

Vill du som förskrivare meddela Rama Medical något ang förskrivingen så behövs inköpsordernumret (IN-nummer) som fås genom FHH och kontakta Rama efter att beställningen är lagd.